logo-nieuw-05
pinblauw

Het Groene Dak van Europa
Het Beierse Woud maakt deel uit van het langst doorlopend woud van Europa. De omgeving biedt met veel gemarkeerde wandelpaden oneindig veel mogelijkheden voor iedereen.  Of u nu rustig een stukje wilt wandelen of een stevige bergtocht wilt maken. Van mooie, lieflijke bergweiden tot aan de toppen van het Beierse Woud. Waar u ook loopt, het panorama is schitterend en afwisselend. We helpen u graag om passende wandelroutes te vinden. Twee voorbeelden:

De wandelroute "Der Goldsteig" is met 660 kilometer de langste wandelroute van Europa. Vanuit de vakantiewoning kunt u deeletappes van deze wandelroute lopen rond het Drielandenpunt en richting Passau. Wij halen en brengen u graag dagelijks naar de start/eindpunten van de routes in de omgeving. Mehr info op www.goldsteig-wandern.de Valkbij bevindt zich ook de VIA NOVA, Europäischer Pilgerweg met 5 routes in 3 landen. www.vianova.de

Fietsparadijs Bayerischer Wald
Het Beierse Woud is schitterend om te mountainbiken of met de racefiets er op uit te gaan. U stapt gewoon vanaf de vakantiewoning op de fiets. De talrijke routes in de directe omgeving of richting Tsjechië en Oostenrijk variëren van eenvoudig tot uitdagend. Dus er is voor iedereen wat te kiezen.
Door de vele kleine wegen en paden in de bossen, richting de heuvels of langs uitgestrekte weilanden komt de toerfietser net zo aan zijn trekken als de sportieve mountainbiker.

Skieën, langlaufen of Schneeschuhwandern
De rust van de winterse natuur, de gemoedelijkheid van de bevolking en de prachtige pistes nodigen uit om ook 's winters buiten actief te zijn. Gespoorde loipes inclusief een grensoverschreidende langlaufloipe naar Oostenrijk en een oefenloipe om de nieuwste langlaufstijl "skating" onder de knie te krijgen behoren tot de mogelijkheden. 

Een heel aparte beleving is het om met Schneeschuhen aan door de bossen te toeren. Goedkoper dan skieen en minder massaal. Puur Natuur!  
Het skigebied Hochficht met 8 prachtige pistes ligt direct om de hoek in Oostenrijk.

Meer informatie over de skigebieden vindt u op:
www.bayerischer-wald-winterurlaub.de
www.hochficht.at 

bayern-winter3

banner-verticaal-actCopyright © 2013 - Holland Bayern Haus