logo-nieuw-05
pinblauw

Culinair
Op culinair gebied is er in de directe omgeving van het vakantiehuis genoeg te vinden.

Op loopafstand bevindt zich het Wirtshaus “Zum Rosenberger Gut” en iets verder het fameuze (Bier)Restaurant "Gut Riedelsbach" van de Familie Sitter. In het restaurant op het Campingpark of bij "Piccola Venezia" in Klafferstraß is het eten goed. Het "Wirtshaus zum Kani" is direct naast de Pizzera. Rechts na de voordeur bij "Kani" zit je naast de Stammtisch, ga je de linker deur binnen, is er een eetzaal.  In verhouding met Nederland is "uiteten" hier veel goedkoper.

Favoriet
Onze favorieten in de omgeving? Probeer eens Hotel-restaurant “Gidibauer” in Hauzenberg of Hotel-restaurant “Adalbert Stifter” in Schwarzenberg. Het laatste ligt in Oostenrijk, dus wel de paspoorten mee voor een gezellig etentje, nèt over de grens. Ook het Waidla-Restaurant van de Familie Lang in Untergriesbach biedt, net als de andere restaurants "gute bürgerliche Küche", maar aangepast aan de huidige tijd, minder zwaar en kleinere porties.

Het restaurant Johanns in Waldkirchen, op de 4e etage van het Modehaus Garhammer, is een restaurant "mit exquisiter Küche, edlen Weinen und charmantem Service". Zeker de moeite en prijs waard voor een speciale gelegenheid.

Vlakbij Waldkirchen, in Schiefweg, is er het "Wirtshaus zur Emerenz" met maar 6 tafels en een beperkte kaart, maar het menu is van topkwaliteit.

etenStreekgerechten voor levensgenieters
Voor levensgenieters is Beieren  een paradijs met een uitbundige regionale keuken en beroemde bieren. Hier kun je typisch lokale gerechten proeven zoals Schweinsbraten,  Strammer Max, de locale variant van een uitsmijter, Schupfnudeln, Kaiserschmarrn of Apfelstrudel.
Tja, en welk van de 40 soorten of 4000 merken Beiers bier drink je er dan bij? Of wordt het toch een fruitige Oostenrijkse wijn uit de Wachau?

 

 

 

banner-verticaal-culiCopyright © 2013 - Holland Bayern Haus